Har du svårt att hitta jeans för dig som både är snygga och sitter bekvämt? Här får du svaren som hjälper dig att hitta rätt modell för ju dig.

Klä dig efter din kroppstyp. Har du korta ben så kan du använda dig utav en hög midja för att ge illusionen av längre ben. En rak modell är även bra för att få en förlängande effekt.

Om du har något kraftigare ben så är det bättre att välja ett par jeans som är lite mer vida nedtill än ett par som smiter åt nedtill för mycket. Det trollar bort det avslöjande med benen och ger en mer symetrisk form. Jag hittade själv ett par bootcut hos elsaleonie.com på deras rea för Please Jeans. De har för övrigt väldigt snygga kläder online.

Är din överkropp bredare, är det mycket snyggt att välja en byxa i flare modell alternativt bootcut. Det ger en mer timglasliknande siluett. Har du en rak smal figur och vill upplevas lite kurvigare bör du välja ett par jeans med lite lägre midja.

Har man en liten och platt rumpa som man vill framhäva lite mer så att den verkar större och fylligare är det mycket viktigt att du tänker på fickornas placering. Ett par fickor som är större och sitter lågt plattar bara till rumpan mera. Välj därför hellre ett par mindre fickor som sitter mer rakt på rumpan.

jeans bakfickor

För att få hjälp med att hitta rätt jeansmodell för just dig så våga fråga om hjälp i butiken. Butikspersonalen har ofta stenkoll och kan sin sak. Dem kan hjälpa dig genom att guida och hjälpa dig att hitta en modell som passar just dig.

Finns det verkligen en modell som är rätt eller fel på min kropp? Bekvämligheten i ett par jeans är självklart det allra viktigaste. Är jeansen inte bekväma kommer man inte att vilja ha dem på sig alls. Självklart är inget helt rätt eller helt fel, men det finns många hjälpmedel och tips att ta till om man vill framhäva olika kroppsdelar på olika sätt.

Finns det andra jeanstips som är bra att känna till? Ta hand om dina jeans på bästa sätt genom att tvätta skonsamt och alltid följa tvättråden. Bättre att tvätta dina jeans på så låga grader som möjligt, gärna bara skölja upp i kallt vatten. Tvätta så sällan som möjligt. Undvik sköljmedel helt. Använder du sköljmedel kommer du att förstöra stretchen i byxan och den tappar helt sin pass-form. Det är bra att hänga upp dem direkt efter tvätt för att undvika torkstreck som kan uppkomma.

4 thoughts on “Hitta rätt jeans för just din kropp!

  1. Hej,

    vilket är ditt favoritmärke bland alla jeans som finns? Behöver lite inspiration. 🙂

    /Lena

  2. Kul att jag hittade din blogg! Tänkte själv testa ett par bootcut, riktigt snyggt!

    xoxo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *